Alpintechnika oktatás felső fokon

tabla3_small_wIpari alpnitechnikai munkavégzésnél a munkaterület elkerítésén kívül kötelesek vagyunk biztonsági és egészségvédelmi jelzéseket kihelyezni, hogy felhívjuk a figyelmet az elkerítés okára, úgy hogy

  • tiltó jeleket
  • figyelmeztető jeleket és
  • rendelkező jeleket

helyezünk ki.

Ez az előírás a munkavédelmi törvény előírásai szerint(Mvt. 87.§ 5.) az egyéni vállalkozókra is vonatkoznak!

Mvt.26/A. § Az olyan munkahelyen, ahol a veszély jellege indokolja, a munkavállalók és a munkavégzés hatókörében tartózkodók védelme érdekében biztonsági és egészségvédelmi jelzéseket kell alkalmazni. Ennek részletes szabályait a foglalkoztatáspolitikáért felelős miniszter állapítja meg.

 

2/1998. (I. 16.) MüM rendelet a munkahelyen alkalmazandó biztonsági és egészségvédelmi jelzésekről:

2. § (1) A munkáltató köteles biztonsági jelzéseket kihelyezni, karbantartani, azokat a munkakörülmények változásaiból adódóan vagy elhasználódásuk miatt cserélni, illetőleg a meglétükről meggyőződni.

(2) Biztonsági jelzés alkalmazása szükséges, ha a munkavállalóra vagy a munkavégzés hatókörében tartózkodó személyre veszélyt vagy ártalmat jelentő veszélyforrás kollektív műszaki védelemmel vagy munkaszervezési intézkedéssel teljes mértékben nem küszöbölhető ki.

Ipari alpnitechnika alkalmazása során a leggyakoribb alkalmazandó jelzések az “illetékteleneknek belépni tilos”, a “lezuhanó tárgyak veszélye”, illetve a “védősisak használata kötelező”. Ezen kívül még hasznos lehet a “függő teher”, “zuhanásveszély”, “testhevederzet használata kötelező”.

Ezek kihelyezése egyenként gondot jelenthet, ezért egybe szerkesztve letölthető honlapunkról, illetve megerendelhető 210mm×380mm-es méretben alul-felül 3 furattal a következő kivitelekben:

  • dibond tábla (3 rétegű tábla, aminek a közepe műanyag, a két látszó oldala pedig fém):
    • 3 800 Ft+áfa (4 826 Ft) / db

  • 5mm-es PVC tábla:
    • 2 800 Ft+áfa (3 556 Ft) / db

tabla3_small_w

nagy méret INGYEN letölthető

 

 

tabla1_small_w

tabla2_small_w

 

 

 

 

 

 

Címkefelhő

Copyright © 2014. All Rights Reserved.