Munkavédelmi tábla

tabla3_small_wIpari alpnitechnikai, illetve magasban lévő ideiglenes munkahelyen történő munkavégzésnél a munkaterület elkerítésén kívül kötelesek vagyunk biztonsági és egészségvédelmi jelzéseket kihelyezni, hogy felhívjuk a figyelmet az elkerítés okára, úgy hogy

  • tiltó jeleket
  • figyelmeztető jeleket és
  • rendelkező jeleket

helyezünk ki.

Ez az előírás a munkavédelmi törvény előírásai szerint(Mvt. 87.§ 5.) az egyéni vállalkozókra is vonatkoznak!

Mvt.26/A. § Az olyan munkahelyen, ahol a veszély jellege indokolja, a munkavállalók és a munkavégzés hatókörében tartózkodók védelme érdekében biztonsági és egészségvédelmi jelzéseket kell alkalmazni. Ennek részletes szabályait a foglalkoztatáspolitikáért felelős miniszter állapítja meg.

2/1998. (I. 16.) MüM rendelet a munkahelyen alkalmazandó biztonsági és egészségvédelmi jelzésekről:

2. § (1) A munkáltató köteles biztonsági jelzéseket kihelyezni, karbantartani, azokat a munkakörülmények változásaiból adódóan vagy elhasználódásuk miatt cserélni, illetőleg a meglétükről meggyőződni.

(2) Biztonsági jelzés alkalmazása szükséges, ha a munkavállalóra vagy a munkavégzés hatókörében tartózkodó személyre veszélyt vagy ártalmat jelentő veszélyforrás kollektív műszaki védelemmel vagy munkaszervezési intézkedéssel teljes mértékben nem küszöbölhető ki.

Ipari alpnitechnika alkalmazása, illetve magasban lévő ideiglenes munkahelyen történő munkavégzés során a leggyakoribb alkalmazandó jelzések az “illetékteleneknek belépni tilos”, a “lezuhanó tárgyak veszélye”, illetve a “védősisak használata kötelező”. Ezen kívül még hasznos lehet a “függő teher”, “zuhanásveszély”, “testhevederzet használata kötelező”.

Ezek kihelyezése egyenként gondot jelenthet, ezért egybe szerkesztve letölthető honlapunkról, illetve megrendelhető 210mm×380mm-es méretben alul-felül 3 furattal a következő kivitelekben:

  • dibond tábla (3 rétegű tábla, aminek a közepe műanyag, a két látszó oldala pedig fém)
  • 5mm-es PVC tábla

Kérje árajánlatunkat a rendeles(kukac)hexa-alpin.hu e-mail címen.

azonosítótáblaképfőbb eltérések
1 tabla1_small_w

Bemenni tilos

Függő teher alatt tartózkodni tilos

2 tabla2_small_w

Felmenni tilos 

Zuhanásveszély

3

 tabla3_small_w

nagy méret INGYEN letölthető

Bemenni tilos 

Vészhívószámok