SINGING ROCK STEEL 2022

Oktatóink is részt vettek 2022. november 5-6-án megrendezett SINGING ROCK STEEL versenyen Kladnoban (Csehország).

Idén hármas évfordulót ünnepeltek!
Az első STEEL versenyre 15 éve került sor. Az egész 2007-ben kezdődött, és az esemény a Sambar STEEL nevet kapta. A Steel versenyt a Sambar s.r.o. alapította.
A Singing Rock mindig is partnerként részese volt a rendezvénynek és segített a feladatokban. 2015-től, mivel a Singing Rock lett a fő partner, a Singing Rock STEEL néven fut a verseny (az egész Polygon csapat a feladatok mögött áll).
És mi több – a Sambar idén 20 éves, a Singing Rock pedig 30 éves jubileumát ünnepli!

Szokásukhoz híven szombaton kerültek megrendezésre az egyéni versenyszámok és vasárnap a csapatversenyek. Az évfordulók témájára építve, minden egyéni feladat és a csapatfeladat is egy régebben már szereplő versenyfeladat volt.
Egyéni versenyszámok teljesítésére 9 perc állt rendelkezésre és többször is el lehetett végezni az adott időn belül. Kisebb hibákért időbüntetés, nagyobb hibákért kizárás járt.

Egyéni feladatok leírása

1. Köztársaság

Kötélpárra szerelés és talajelhagyás után kellett a versenyzőknek magukhoz venniük a kis golyót és a tartótáskát. A 4 sarkánál felfüggesztett, falapba mart Csehország térkép határvonalára kellett helyezni a golyót és 4 kötél irányításával kellett a golyót a Cseh határ mentén végigvezetni, a táblához érés nélkül.

2. Ferdekötélpályán mentés

Sérült felhúzása a megépített kötélpályán a torony tetejébe, majd a sérülttel együtt kötélpárról kötélpárra átszerelés után a talajra hozni.

3. Gyorsmászás

Klasszikus, nem ciklikus, időre menő feladat. 14 méteres mászás után munkakötél váltás és a talajra érés előtt még egy csomón át szerelés a munkakötélen.

4. Trepnizés és teheremelés

Felmászás és oldalra trepnizés után a kötél alján lógó 85 kg-os teher felhúzása standig és visszaeresztése. Majd visszatrepnizés, talajra ereszkedés és minden eszköz leszerelése.

5. Szülinap

Az ajándékdobozzal a bagben felmászni egy kötéllétrán. Átszerelni egy kötélpárra és leereszkedni a „kéményen”. Ajándék kihelyezése az asztalra, majd kimászás az ablakot jelképező 6 méteres magasságban függő gumiabroncson.

Csapatfeladat leírása

Vasárnap a 3 fős csapatok feladata vasszerkezet összeszerelése volt. A hiányzó 3 méteres és kb. 50 kg-os harmadik tag beemelése volt a fealadat a már vízszintesen függő két elem közé. A szerkezet összecsavarozása után mindhárom csapattagnak egyszerre rá kellett ülnie az összeszerelt szerkezetre. Végül a középső elem kiszerelése és visszaeresztése a startzónába. A startzónán kívül lévő területet víznek kellett tekinteni. Beemelés során a két méteren vízszintesen lévő akadály alatt, a visszaeresztés során felette kellett mozgatni a terhet. A feladatra 20 perc volt.

Helyezéseink

9 ország (Lengyelország, Németország, Csehország, Nagy-Britannia, Szlovákia, Finnország, Bulgária, Lettország, Magyarország) 79 egyéni versenyzőből a Hexa-Alpin csapatának eredményei:

1. Kovács Vince
3. Kovács Gergő
11. Berényi Imre
13. Berki Bence
32. Biriszló Balázs
48. Kardos András

Csapatversenyben 20 induló közül a 2. és a 8. helyezést hoztuk el.