Singing rock steel 2021

Oktatóink is részt vettek 2021. november ötödikei SINGING ROCK STEEL versenyen Kladnoban.

Szokásukhoz híven szombaton kerültek megrendezésre az egyéni versenyszámok és vasárnap a csapatversenyek.

A 3 fős csapatok feladata egy hajóból indulva a beépített kötelekről kihalászni egy horog, vagy mágnes segítségével a tengerben lévő szemetet és a hajóra juttatni a sziklák közül. Rendelkzésre álló idő: 20 perc. Hajóra juttatott szemetek pontértéke:

  1. cső 80 pont
  2. gumi 56 pont
  3. bevásárlókocsi 40 pont
  4. fém apróságok darabja 8 pont

A Hexa-Alpin csapata 5 ország 17 csapatából 2. helyezést ért el.

Egyéni versenyszámok a tisztítás témakör szellemében készültek. 10 perc volt egy feladatra és többször is el lehetett végezni az adott időn belül:

Ablaktisztítás

Kötélpáron felmászás és csomóérintés után kötélpárra átszerelés, majd ablaktisztítás. Végül még egy mászás, harangérintés és talajra érkezés, úgy hogy a vödörben lévő vizet szimbolizáló teniszlabdákból ne essen ki egy sem a vödörből.

Ereszcsatorna-tisztítás

Vödör és lapát, majd kötélstandolás és biztosítókötél használata mellett lehetett létrákon felmászni a gerincig, majd onnan leereszkedni az ereszig. Az ereszből annyi homokot kellett visszahozni a kiindulási pontra, hogy a nyíl formájú sablon megteljen.

Mágnes

Függőlegesen egymás fölé rögzített gumiabroncsok átbújva kellett összegyűjteni egy mágneses kirakó hat darabját, amiket az abroncsokból kijutva és leereszkedve, egy táblára kellett felhelyezni és visszamászni ugyanazon az útvonalon.

Gyorsmászás

Klasszikus egy átszereléssel és a végére egy osztás építéssel és átszereléssel.

Csőtisztítás

Felmászás láncon és terelésen keresztül, majd kötélpárról kötélpárra átszerelést követően odaereszkedve a cső szájához, annak aljából kivenni egy teniszlabdát és azt a földre helyezett bagbe tenni.

7 ország (Lengyelország, Németország, Csehország, Nagy-Britannia, Szlovákia, Svédország, Magyarország) 75 egyéni versenyzőből eredményeink:

2. Kovács Vince
4. Kovács Gergő
20. Kardos András
21. Berényi Imre
23. Berki Bence
55. Biriszló Balázs

Galéria